Basistraining Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet

Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet heeft de afgelopen jaren heel wat teams binnen de bijzondere jeugdzorg en scholen een nieuwe richting laten inslaan. De unieke kijk van Haim Omer op het uitoefenen van gezag werkt voor heel wat ouders, begeleiders en leerkrachten inspirerend in het dagdagelijks omgaan met kinderen en jongeren.  De visie van Omer zet autoriteitsfiguren in hun kracht en biedt een stevige houvast ook wanneer het moeilijk is.


In deze vierdaagse basistraining maak je kennis met deze unieke en alternatieve benadering. We schetsen het theoretische kader en koppelen dit aan praktijksituaties uit het dagelijkse leven van ouders, begeleiders en leerkrachten. In rollenspelen worden de tools ingeoefend en ervaar je de kracht van het concept. Er is voldoende ruimte om tijdens de opleiding aan de slag te gaan met eigen casussen. Via thuisopdrachten wordt het concept verder geïntegreerd.

Na deze basistraining heb je inzicht in het concept Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet en ben je in staat om vanuit dit kader te denken en te handelen. Verdere verdieping, supervisie en intervisie is nodig om het concept goed te verankeren in je werking.

 

Voor wie?

Leefgroep– en contextbegeleiders, leerkrachten en andere professionals die werken als autoriteitsfiguur.

Iedereen die zich wil verdiepen in de visie van Haim Omer.

 

Wat na deze training?

Na het volgen van de basistraining kan je aansluiten bij de maandelijkse open intervisiemomenten van VraagKracht waar je je verder verdiept in het concept samen met andere collega’s.

Bij voldoende interesse kunnen ook masterclasses georganiseerd worden met teamleden van het NAC of de NVR-school uit Israël.

  

 

Begeleiding

Greet Lust startte vanuit haar eigen praktijk StapWijzer met het begeleiden van ouders vanuit Nieuwe Autoriteit. Ze werkt samen met VraagKracht in Zeeland en Vlaanderen als zelfstandig pedagogisch begeleidster waar ze gezinnen met diverse problematieken coacht vanuit Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet. Binnen het VSPW Gent geeft zij als lesgeefster de modules Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet.  Daarnaast werkt ze als freelancer mee met Balans vzw en Icoba. Ze trainde de voorbije jaren verschillende teams binnen bijzondere jeugdzorg, onderwijs, daklozenorganisaties, revalidatiecentra en(buitenschoolse) kinderopvang die met het gedachtengoed aan de slag zijn gegaan.

 

Praktisch

 

Wil je graag deze training volgen of boeken voor je eigen organisatie? Contacteer gerust greet-lust@vraagkracht.be of bel voor meer info naar 0032 486 62 66 76.

 

 

Wil je meer  info over ons actueel aanbod en intervisies in Nederland klik hier